Tuinontwerp


"Ik maak een gedetailleerd tuinontwerp op maat. Een 3D visualisatie mag daarbij niet ontbreken!"

Met passie, gedrevenheid en creativiteit ga ik aan de slag om jouw tuin op papier te zetten. In een tuinontwerp werk ik tot in detail uit hoe deze droomtuin eruit komt te zien. We doorlopen samen een aantal stappen om tot dit ontwerp te komen.

stappen


1. kennismaking

Om een tuin te ontwerpen die volledig aansluit bij jullie wensen, is een kennismakingsgesprek onmisbaar. In dit eerste gesprek bespreken we wensen ten aanzien van stijl, functionaliteit, kleur, materialen en ideeën qua indeling. 


2. conceptontwerp

Ik ga aan de slag! Ik zet jou wensen om naar een eerste conceptontwerp. Ongeveer 2 weken na ons eerste gesprek ontvang je van mij:

  • Een 2D ontwerp;
  • Een sfeerbord;
  • Ideeën voor materialen en beplanting.

3. evaluatie concept

Nadat het conceptontwerp is toegestuurd, maken we een afspraak om dit eerste conceptontwerp te bespreken.  Ben je enthousiast? Mooi! Dan gaan we door naar het uitwerken van het definitieve ontwerp. Moeten er nog aanpassingen gedaan worden? Geen probleem! We gaan pas door naar de volgende stap, als je helemaal tevreden bent met de conceptversie.


4. definitief ontwerp

Het definitieve ontwerp betekent voor mij de uitwerking van alle details die van belang zijn om de tuin te realiseren. Het document is geschikt om een hovenier het werk te laten uitvoeren en een specifieke offerte te laten maken.

Dit volledig uitgewerkte plan bevat:

  • Een 3D visualisatie;
  • Een technische tekening;
  • Uitwerking van alle elementen zoals bijvoorbeeld overkapping;
  • Een beplantingsplan;
  • Een verlichtingsplan;

5. uitvoering

Na het overhandigen van het definitieve ontwerp, komt de volgende fase: de tuin kan aangelegd gaan worden! Naast dat ik het fijn vind om betrokken te blijven, verzorg ik graag voor u de uitvoering door geselecteerde hoveniersbedrijven uit de regio. Dé manier om ervoor te zorgen dat het ontwerp gerealiseerd word zoals het bedacht is. Kwalitatief, met oog voor detail en bekend met de materialen en elementen die ik toe pas in mijn ontwerpen. 

Zo verzorg ik van A tot Z de realisatie van de droomtuin die we voor ogen hebben.

Neem contact op voor de mogelijkheden.


kosten tuinontwerp

Klik hier voor een overzicht van de prijzen per m2